Jarboli

Da bi vaša zastava bila vidljiva i ostala dugo vremena cijela potrebno je postaviti adekvatne jarbole. U našoj ponudi raspolažemo sa jarbolima izrađenim od inox-a ili poliestera različitih dužina, i načina podizanja i vješanja zastava. Arboli od inoxa mogu biti u 2 različite dimenzije; 6 ili 8 metara, sa ili bez prečke za vješanje promotivnih zastava.

Posebno želimo istaknuti u našoj ponudi poliesterske jarbole Švedske proizvodnje koji su najbolji za ovo naše podneblje, posebno u dalmatinskim krajevima gdje su jaki vjetrovi.

Naime, radi se o specijalnom arimiranom poliesteru bijele boje koji je otporan na vanjske uvjete (nema korozije pa ga ne treba bojati) te nije potrebno nikakvo održavanje. Na vrhu jarbola nalazi se kapa u kojoj se nalazi mehanizam za rotiranje oko svoje osi tako da se zastava može prilagođavati vjetru, što u konačnici rezultira dugotrajnošću zastave. Kapa može biti u obliku lukovice ili gljive, zlatne odnosno bijele boje. U jarbol je ugrađen mehanizam za podizanje i spuštanje zastave koji ide sa unutarnje strane jarbola tako da se zastave ne može nigdje zakvačiti i potrgati. Na mehanizam je ugrađena mala bravica koja sprječava neovlašteni pristup i upotrebu mehanizma za podizanje i spuštanje zastave. Jarboli su veoma otporni na vremenske uvjete, posebno u područjima gdje su jaki vjetrovi jer njegova struktura omogućava prilagođavanje takvim ekstremnim uvjetima. Uz ovaj jarbol također se prema želji može isporučiti takozvani L nosač zastava koji se najčešće koristi kod promotivnih zastava. U našoj ponudi raspolažemo sa jarbolima dužine 6 , 8, 10 i 12 metara.

Montaža ovih jarbola vrlo je jednostavna, obzirom da su lagani i konstruirani su za montiranje na takozvanom "pant" sistemu. Uz jarbol se isporučuju svi potrebni nacrti i vijci za njegovu montažu. Za detaljni pregled modela i cijena zatražite od nas besplatni katalog.

Dužina
jarbola
Promjer sp/zg/mm
Težina jarbola
8 m
10 m
12 m
115/65
135/65
175/65
15 kg
28 kg
34 kg
 

Sistem za dizanje i spuštanje zastave

- PES konopac ide po vanjskoj
  strani jarbola
- Konopac se veže na visini
  1,5 do 3m

 

VRH JARBOLABOJE

- zlatna
- srebrna
- bijela
BOJE

- bijela
- srebrna

Prečka za komercijalne zastave

- Prečka osigurava da vaša zastava uvijek bude vidljiva
- Poseban okretljivi vrh jarbola sprečava da se zastava omotava oko jarbola
- Dizanje i spuštanje zastave obavlja se sa zemlje

NAČINI POSTAVE JARBOLA

Ako ste zainteresirani za nešto od našeg asortimana ili usluge, nazovite nas na telefon/fax:
++ 385 (0) 42 749900
ili nam preko e-maila ostavite poruku.

zastave, pribor za zastave, hrvatske zastave, unikatne zastave, vatrogasne zastave, općinske zastave, lovačke zastave, stalci, koplja, jarboli, kape, majice, amblemi